Yhteydenpito
Ne, joilla on EU:ssa hankittu liittymä, voivat EU:n alueella matkustaessaan käyttää matkapuhelinta aivan samaan tapaan kuin kotimaassakin ilman mitään lisämaksuja. Verkkovierailupalvelujen käyttöä kotimaan hinnalla (”roam-like-at-home”) koskevia sääntöjä, joita sovelletaan myös Islannissa, Liechtensteinissa ja Norjassa, jatkettiin kymmenellä lisävuodella vuonna 2022. Mikäli oleskelu toisessa EU-maassa kestää useamman kuukauden, kannattaa tarkistaa oman operaattorin kohtuullisen käytön politiikka.
Matkustaja voi myös käyttää elokuvien, urheilusisällön, e-kirjojen, videopelien ja musiikkipalvelujen verkkotilauksia ilman lisämaksuja tai rajoituksia.

Mahdollisuuksia maksuttoman internetyhteyden muodostamiseen on paljon, koska tuhansiin paikallisyhteisöihin eri puolilla Eurooppaa on perustettu EU:n rahoittamia maksuttomia julkisia WiFi-alueita. Internetyhteyden voi muodostaa ilmaiseksi kirjastoissa, aukioilla, puistoissa ja museoissa sekä muilla julkisilla alueilla, joilla on näkyvissä WiFi4EU-tunnus.
Postimerkit kelpaavat vain siinä maassa, josta ne on ostettu.
Useimmissa EU-maissa käytetään kaksinapaisia pistokkeita. Ainoastaan Irlannissa, Kyproksella ja Maltalla on käytössä kolminapaiset pistokkeet. Näissä maissa vieraillessa on syytä pakata mukaan sovitin.
Yleiseurooppalainen hätänumero: 112
Hätäpalvelun puhelinnumero on kaikissa EU-maissa 112. Siihen voi soittaa maksutta niin lankapuhelimista kuin matkapuhelimistakin. Hätäapua on saatavilla myös suoraan ajoneuvon eCall-järjestelmän kautta.
Varkaudesta on aina ilmoitettava paikalliselle poliisille. Jäljennös ilmoituksesta on liitettävä vakuutusyhtiölle tehtävään korvaushakemukseen. Passin tai henkilökortin varastamisesta on tehtävä ilmoitus oman maan konsulaattiin tai suurlähetystöön sekä poliisille.
EU:n ulkopuolella voi kääntyä minkä tahansa EU-maan suurlähetystön tai konsulaatin puoleen, jos tarvitsee apua eikä omalla maalla ole kyseisessä maassa suurlähetystöä tai konsulaattia.